Kakve kupaonice kupci traže danas?

Radim već dugi niz godina u opremanju interijera i modernih domova te sa velikom sigurnošću mogu reći da moj posao nije nikad bio izazovniji nego danas, pogotovo kad su moderne kupaonice u pitanju. Moderni domovi su sve više tehnološki i estetski zahtjevni, a njihovi vlasnici vrlo često nisu ni sami sigurni što žele – znaju samo da žele prekrasan moderan dom i kupaonice u njemu moraju svakako slijediti taj trend. 

Upravo zbog toga smo mi koji radimo u toj grani oni koji moraju svojim kupcima i klijentima ponuditi najsuvremenija rješenja i kupaonice kakve ni sami nisu sanjali.

Stoga je imperativ da se stalno informiramo, obrazujemo i proučavamo svjetske trendove i novitete u opremanju interijera, pogotovo kad su kupaonice u pitanju.

Ovo su neki stilovi koji su u modi trenutno:

  • Srednjovjekovna moderna: Moderni stil također se proteže na ono što dizajneri nazivaju “sredinom stoljeća”, stil ukrašavanja inspiriran senzibilitetom i građevinskim postupcima 50-ih godina. Moderne kupaonice ovog tipa prepoznatljive su po zaobljenim kutovima, oblogama  od tamnog drveta koje su obično kontrast neutralnoj bež boji pločica – što sve zajedno doprinosi ovoj uobičajenoj modernoj kupaonici sredinom stoljeća.
  • Intrigantno moderno (zanimljive plohe): Ove moderne kupaonice tvrtke Pental Surfaces, putem tvrtke Zillow, sadrže zanimljiv spoj stilova, ali definitivno je moderno. Dovoljno je pogledati raznolikost geometrijskih oblika, od kružnog ogledala do cilindričnog postolja za umivaonik i trokutastih rasvjetnih tijela. Sve su to kontrasti s malim, tamnim, pravokutnim pločicama. Drvene plutajuće police dodaju dašak organskog materijala koji ovdje čini neke razlike s obzirom na sve ostalo u interijeru. Definitivno s muške strane, ova je kupaonica cool, intrigantno istraživanje modernih dizajnerskih značajki.

Moderni luksuzni stil (Lars Gitz Architects): Moderan stil odličan je za male prostore, ali može biti još upečatljiviji ako se primijeni na većim prostorima. Prekrasne moderne kupaonice tvrtke Lars Gitz Architects imaju kauč, kamin i krevet od stijene za kadu. Naravno, prevladavanje bijele boje – zajedno s nedostatkom ukrasnih elemenata – čini ovu kupaonicu izrazito modernom. Pločica dodaje dizajnu nešto vizualno, istovremeno podsjećajući na oblik riječne stijene.

Tagged: Tags